Dagboek uit borneo

Een onvergetelijke reis door de regenwouden van Borneo

Als er iets in je leven is wat je echt wil doen, doe het dan. Nu! Meteen! Stel het niet uit want je leeft maar één keer. Van uitstel komt heel vaak afstel, waardoor je er ooit spijt van zal krijgen als je in het enige leven wat je hebt niet je grootste of meest bijzondere wens in vervulling hebt laten gaan.

Als liefhebber van de natuur is het altijd mijn grootste wens geweest om eens door een ongerept regenwoud te trekken. Mijn keuze is daarbij gevallen op Borneo. Ik heb het gedaan en niemand kan mij dit nog afpakken. Mijn grootste wens is uitgekomen. Bij mijn geboorte is er iets misgegaan waardoor ik mijn rechterarm maar voor twintig procent kan gebruiken. Deels wilde ik misschien ook bewijzen dat ik, ondanks mijn handicap, dit aankan. Soms was het erg zwaar, maar met een groepje van zeven avonturiers hebben we ruim 30 dagen door het regenwoud getrokken.

De ervaringen en indrukken die ik heb opgedaan tijdens deze tocht heb ik vastgelegd in ruim 1100 foto’s en beschreef ik in een dagboek. Mijn dagboek uit Borneo!

 

Met het oog op de steeds snellere verdwijning van de regenwouden en het thema wat steeds actueler wordt leek het mij nu het goede moment om mijn boek uit te geven. Dit boek is bedoeld om mensen met een handicap aan te sporen om toch zoveel mogelijk je beperkingen te verleggen. Daarnaast is het een wake-up call voor het behoud van de regenwouden. 

 

Een stukje uit mijn boek:

 

Ik vind het allemaal zo mooi, dat ik regelmatig even stop om foto’s te maken. Ik merk niet, dat de groep verder loopt en dat ik steeds verder en verder achterop raak. De groep is inmiddels al uit het zicht verdwenen en zij hebben waarschijnlijk ook niet gemerkt dat ik de rij niet meer aansluit.

Tussen al het groen bemerk ik plots een mooi klein wit bloemetje. Het valt meteen op, omdat het een klein wit pluizenbolletje is tussen alleen maar groen. Ik roep naar de rest van de groep dat ze even moeten stoppen, maar ze horen mij al niet meer. Wat zal ik doen? Ook hier nog maar even een foto van maken of snel de groep op gaan zoeken? Ik besluit om snel even een foto te maken.

Het bloemetje zit ver tussen het gebladerte en het is moeilijk om er dichtbij te komen. Ik wring mij tussen de bladeren om er een close-up van te maken.

Maar zodra ik het bloemetje genaderd ben begint het te ........

Dit boek is te bestellen via boekscout.nl of rechtstreeks bij mij.

Dan krijg je het boek gesigneerd.

De prijs is 19,99 euro.